Rabarberkage uden mælk, korn og raffineret sukker

Rabarbersæsonnen er godt igang, så du får her en opskrift på en lækker svampet rabarberkage.

 

 

Kagen er uden mælk, korn og raffineret sukker. Den er sødet med ganske lidt kokossukker og dadler. 

Den bliver meget svampet, sød og frisk på én gang. Efter et døgns tid bliver den endnu mere svampet. 

 

RABARBERKAGE:

250g rabarber skåret i tynde skiver

20g kokossukker

2 æg

1/2 banan

150g dadler

1 spsk kokosfedt eller 1/2 dl olivenolie

1 dl plantemælk

1/2 tsk himalayasalt

1/2 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

100g kokosmel

75g mandelmel

 

Vask rabarberne og skær dem i 1/2 cm tynde skiver. Varm dem op i en gryde, sammen med kokossukkeret. Lad det simre i ca 10 min og køl det lidt af.

 

 

Kør resten af ingredienserne i en blender eller foodprocessor til det har en ensartet konsistens.

Rør rabarberne i og fyld dejen i en smurt tærteform.

Bag kagen i 35 min ved 165g (varmluft)

 

 

Nyd den lækre rabarberkage som den er eller server den med 1 spsk soyayoghurt eller hjemmelavet kokosflødeskum (sæt en dåse kokosmælk på køl et par timer, tag det fede fra, pisk det et øjeblik, tilsæt evt vaniljepulver)

 

Samme opskrift kan bruges til en skøn blåbærkage. Her tilsætter du blot en stor håndfuld friske blåbær til den færdige dej og undlader kokossukkeret.

 

Skriv et svar