Adaptogener – naturens skatkammer

Adaptogener er betegnelsen for en række urter, der kan støtte din krop til mere energi, mindre stress og bedre velvære.

 

 

Adapt betyder at tilpasse. Adaptogen er stoffer i urter, der er i stand til både at hæmme og stimulere de samme kropslige funktioner. Det helt unikke er, at de virker efter det aktuelle behov, uden at forstyrre de processer i kroppen, der fungerer optimalt. Du kan altså meget nemt, stimulere og regulere de processer i kroppen, der er i ubalance, uden at lave rod i resten af dit system <3

 

Adaptogener kan bruges til at regulere og balancere de naturlige processer i hjernen samt i hormon-, immun- og nervesystemet.

 

 

Lidt om adaptogener og deres virkning:

 • De er super støtte ved psykisk stress, som feks kan komme til udtryk ved tristhed, mental træthed, depression, angst mm.
 • Er stressregulerende ved fysisk stress og overanstrengelse.
 • Fremmer dit energiniveau.
 • Er super støtte ved kronisk infektion/inflammation.
 • De regulerer dit hormonsystem. Mange kvinder og mænd oplever hormonelle ubalancer, som følge af længerevarende eller akut opstået stresspåvirkning. Hos kvinder kan disse ubalancer komme til udtryk ved bla uregelmæssige, smertefulde eller udeblevne menstruationer, infertilitet mm., mens det hos mænd kan komme til udtryk ved problemer med potensen, infertilitet mm.  
 • Øger cellernes evne til at danne og udnytte energi.
 • Beskytter din krop mod frie radikaler (skadelige affaldsstoffer, der nedbryder vores celler)
 • Styrker dit immunsystem

 

 

 

En kort beskrivelse af de mest kendte adaptogener :

Tryk på produktets navn, for link til, hvor det kan købes.

 • Ginseng styrker din psyke og fysik. Giver energi, kan regulere dit kolesteroltal, er super støtte til hjerte/kredsløb, øger mænds seksuelle præstationsevne, god ved behandling af alkoholisme og andre former for afhængighed. Super til ældre mennesker og personer, der af den ene eller anden årsag føler sig svækkede. Køb det i din helsekost.
 • Shisandra støtter dit immunsystem, øger din udholdenhedsevne, giver god mental støtte, støtter din lever og mave/tarmsystem. Køb det i din helsekost.
 • Rosenrod (Arctic root) er god ved træthed, stress, udmattelse og nervøsitet. Øger dit humør, støtter immunsystemet, styrker din ydeevne, øger dit mentale fokus, er blodsukkerregulerende, støtter dit nervesystem, virker beroligende, regulerer hormonelle ubalancer og er energigivende. 
 • Ashwaganda styrker den seksuelle ydeevne hos mænd og kvinder, booster fertilitet, virker stressregulerende, støtter dit immunsystem, giver bedre indlæring, styrker hukommelsen, reducerer angst og depression, stabiliserer dit blodsukker, sænker kolesteroltallet og nedsætter inflammation.
 • Astragalus støtter dit immunsystem, mindsker træthed og svær udmattelse, er blodsukkerregulerende, god ved hjerte/kredsløbs og nyre problematikker.
 • Lakridsrod (Glycyrrhiza) er super stressregulerende fordi det balancerer dine binyrer.  Er inflammations- og virushæmmende, støtter dit mave/tarmsystem, løsner slim, regulerer dit blodsukker og styrker dine slimhinder. Bør ikke indtages hvis du har for højt blodtryk. 
 • Maca er bla rig på antioxidanter, calcium, magnesium, jern, selen, gode fedtsyrer og aminosyrer. Maca øger dit energiniveau. I Andesbjergene, hvor Macakommer fra, er det blevet brugt som traditionel plantemedicin gennem mange år, bla som “elskovsmiddel”, da det balancerer kroppens hormoner, booster fertiliteten og fremmer seksuel lyst og ydeevne. Det anbefales at man indtager højest 1 spsk Maca om dagen. Folk med forhøjet blodtryk, gravide, ammende og børn bør ikke spise Maca. Køb det via link som kosttilskud eller køb det i din helsekost som pulverform, du kan tilsætte i din smoothies/hjemmelavede is, for at få en lækker karamelagtig smag.
 • Gotu kola har super antiinflammatoriske egenskaber. Styrker din fordøjelse, virker slimløsende, støtter dit kredsløb og siges at have en foryngede effekt <3 Brug koden HigherLiving og få 10% rabat.

Som tommelfingerregel plejer jeg, at sige til mine klienter, at hvert adaptogen bør have ca 3 mdr til at vise god effekt. Hvis man ikke oplever god effekt, kan man stoppe igen og opstarte nyt produkt. 

 

Skriv et svar