Sundere julegodter

 

Hvis du sørger for at have køleskabet fuld af sundere julegodter, vil du have langt lettere ved at modstå alle de sukkerfyldte jule”lækkerier” butikkerne bugner af i den kommende tid.

Du får her nogle bud på lækre hjemmelavede julegodter.

 

 

 

Hasselnøddekugler:

500g dadler

200g hasselnødder

1 spsk kakao

Rist hasselnødderne i ovnen ved 175g i ca. 5 min til skallen begynder at slippe.

Læg nødderne på den ene halvdel af et rent viskestykke og skrub skallen af den med den anden halvdel af viskestykket. Det gør ikke noget, at der er lidt skal tilbage på nødderne.

Kom dadler, hasselnødder og kakao i en god foodprocessor og kør ingredienserne sammen til en fast konfektagtig masse.

Tril små kugler af ca 2 cm i diameter. Rul kuglerne i kokos, lakridspulver, hakkede gojibær eller andet.

Opbevares på køl i lufttæt beholder.

Ønsker du en mere julet smag, kan du eksperimentere lidt med at tilsætte kanel, ingefær, kardemomme, nelliker eller andet.

 

    

 

Snickerskugler:

200g dadler

200g peanuts

4 spsk peanutbutter

Ekstra peanuts til at trille kuglerne i.

Kør alle ingredienserne i en god foodprocessor til en ensartet konfektagtig masse.

Tril kugler af ca 2 cm i diameter. Rul kuglerne i finthakkede peanuts.

Opbevares på køl i lufttæt beholder.

Du kan også smelte lidt god sukkerfri mørk chokolade, dyppe kuglerne heri og drysse lidt hakkede peanuts henover.

 

  

 

Hjemmelavet marcipan “wannabe”:

En stor håndfuld hasselnødder eller mandler

4-6 dadler

1-2 spsk hasselnødde eller mandelsmør

Kør alle ingredienser i en god foodprocessor. Juster evt lidt i ingredienserne til du rammer den ønskede konsistens. Dadler er meget svingende i størrelse og blødhed, så det er svært at komme med helt præcise mål.

Brug marcipanen til præcis det du har lyst til. Opbevares på køl i lufttæt beholder  😉

 

  

Dadler indeholder bla gode antioxidanter, fibre, proteiner, mineraler og B6-vitamin.

Desværre indeholder de også en del kalorier, så hvis man ikke ønsker at øge sin vægt, skal ovenstående julegodter spises med måde.

Jeg bruger ofte dadler som sukkererstatning i kager, raw-kugler som ovenstående, smoothies eller anden madlavning.

Dadler påvirker ikke dit blodsukker, så meget som almindeligt sukker

Når de spises sammen med nødder eller olie, dæmper det yderligere påvirkningen af dit blodsukker, grundet fedtindholdet i nødder/olie.

Dadler <3

 

 

 

Skriv et svar